top of page
Buscar
  • Foto del escritorLa Unió Escaulenca

Endevinalles, contes i música antiga catalana

El 30 d'abril de 2022, es va celebrar la "Primavera Cultural".Els actes s'havien de fer a l'aire lliure, en entorns del poble de les Escaules, però el temps amenaçava pluja i a última hora es van canviar els indrets.Les activitats es van realitzar dins l'església de Sant Martí. Va començar la Carme Alcoverro amb un joc d'endevinalles en el que es participava en grups de 4 persones tan grans com petits. Després es llegien embarbussaments i es recitaven en veu alta. L'activitat va ser molt distreta i animada. Els guanyadors es van portar com a premi un llibre d'endevinalles de l'autora.
Després, i a la mateixa església, la Violeta Tubert, la Susana Campillo i en Dider Payré, tots ells del Casal del Conflent van fer la lectura de contes Kamishibai: "La batalla del gros i petit bestiar," "els music i els llops" i "el Vell Llobater"El Kamishibai és una tradició japonesa d'explicar contes i s'utilitza una estructura de fusta en forma de teatret i a mesura que es va llegint el conte es presenta la sequència de lamines il·lustrades.Els contes que es van llegir són contes populars del Conflent i adaptats per en Didier Payré i "el Vell LLobater" dissenyat per la Susana Campillo.

Una activitat molt interessant i amena, llàstima de la mala sonoritat de l'espai que no va facilitar la comprensió dels contes.L'activitat següent es va realitzar dins la sala de la societat. En l'escenari decorat amb molt de gust, i a la sala amb taules individuals simulant un cafè, va actuar el Grup musical "Pont Vell" que ens va permetre gaudir de música antiga catalana recollida i adaptada per ells mateixos.
Es felicita als organitzadors de la Societat La Unió Escaulenca per l'encert en les activitats de aquesta agradable Primavera Cultural
13 visualizaciones0 comentarios

Comentarios


bottom of page