top of page
  • Facebook
Sardana.jpg
Joan A. Parés · DSC_2608.jpeg

Joan A. Parés · DSC_2608.jpeg · XIV Festa de la Sardana: Ballada de sardanes interpretades per la cobla formada per a l'ocasió amb músics voluntaris i anomenada per un dia 'la Principal de les Escaules', a la Plaça de l'Era de can Miró confluint amb el carrer de l'Oli. Les Escaules, l'Empordà. Cat.   Dimecres, 12 de setembre de 2018.

Joan A. Parés · DSC_2607.jpeg · XIV Festa de la Sardana: la cobla anomenada per un dia 'la Principal de les Escaules', formada per a l'ocasió per músics voluntaris particulars d'altres formacions, interpretant una sardana a la plaça de l'Era de can Miró, confluència amb el carrer de l'Oli. Les Escaules, l'Empordà. Cat.   Dimecres, 12 de setembre de 2018.

La Festa de la Sardana

6 d'octubre de 2019

Els dimecres posteriors a la Diada del dia 11 de setembre, es celebra cada any la Festa de la Sardana de Les Escaules.

La idea, que es remunta a l’any 2005, prové de dos Martins, en Martí Lladó i en Martí Barris, veïns del municipi i amants de la sardana. Ara, tot i la seva avançada edat, assisteixen igualment a l’esdeveniment, gaudint de la companyia, del berenar de pa i embotit i d’aquest símbol de la cultura catalana que anualment dona nom a la festa.

Des de fa ja unes quantes edicions, els dos inventors d’aquesta “jam session” de cobla són ben rellevats per en Pau Alegrí (nét de Martí Lladó) i en Tonet Parés, membres de l’Associació Vall de la Muga, ajudats per la Societat de la Unió Escaulenca, amb Joan Antoni Parés i Pep Domènech també com a peces clau. “A la jornada, se la pot ben anomenar Jam Session, pel curiós fet que els músics, normalment més d’una trentena i provinents de cobles d’arreu de Catalunya i de la Catalunya Nord, s’ajunten formant la improvisada cobla La Principal de Les Escaules, comandats per un director voluntari per a l’ocasió”, explica en Pau Alegrí que té clar que “no podem permetre que aquesta festa desaparegui”.

Joan A. Parés · DSC_2607.jpeg
bottom of page