top of page
Buscar
  • Foto del escritorLa Unió Escaulenca

UNA PASSEJADA POÈTICA

Actualizado: 23 jun 2023





El Diumenge 4 de juny es va tornar a organitzar la primavera cultural a Les Escaules, en commemoració del Dia de l'Associacionisme Cultural. A 2/4 d'11h ens varem trobar a la plaça, al so de la cançó "Es Caules Reggae", d'en TonetSuned per iniciar UNA PASSEJADA POÈTICA.




La passejada poètica va ser un èxit, amb la participació de molta gent.

Els assistents, acompanyats d’en Josep Maria Dacosta, Biòleg, naturalista i divulgador de la natura i la cultura de l'Empordà, van fer una passejada pel poble, sortint de la plaça cap al camí del rec, carrer De l'oli, carrer Figueres fins a La Caula, tornat a a la plaça per la fonteta, el forn de calç, el rentador, i el cementiri vell. La passejada va permetre connectar amb la història, la natura, el paisatge i apreciar la bellesa de l’entorn natural de Les Escaules.





Al carrer de l'Oli, la poetessa Montserrat Cufí, va llegir el seu poema “Lloat Oli Verge”.



Anant cap a La Caula: https://youtu.be/v9ej-UYBcTE




A sota el pont del Moli de Baix el poeta Àngel Rodriguez, va llegir el seu poema “la Deessa”.




Davant de l'església, la poetessa Clara Ballart, va llegir el seu poema “Pleniluni escaulenc”:





I al final a l'arribar a la plaça la Dolors Padrós va llegir el poema” La Muga” del poeta de Boadella, Pere Pla i Marcè.






Tots els poemes estaven penjats a la paret perquè tothom els pogués gaudir.


Les paraules dels poetes, van expressar les emocions del paisatge i l’entorn amb noves perspectives.



L'artista d’acció Joan Casellas va tenir un paper destacat en aquesta passejada poètica. Va va presentar a la Caula l'acció sonora "Concert per a corda i metall" en memoria de l'artista Fluxus Ben Patterson (1934-2016) autor del cartell de la 12a Muga Caula el 2016. Casellas va fer sonar un cordill amb una llauna, l'aigua de la Caula i la balustra metal·lica del lloc. Despres va realitzar una acció improvisada a petició d'en Daco demostrant així la seva versatilitat com a artista d'acció.El seu treball va ser una combinació d'art, moviment i expressió personal, que va captivar l'audiència.






Després de la sessió de poesia i l'actuació de la performance, a la plaça, tothom va compartir un vermut, creant un ambient de camaraderia i intercanvi d'idees.


Per posar el punt final a aquesta jornada cultural, es va dur a terme l’actuació musical del “Duet Covertons”. Els músics van interpretar peces inspiradores i emocionants, creant molt bon ambient mentre s'estava gaudint del vermut.


De l'experiència de la passejada poètica hem après i hem gaudit de la natura i la cultura i ens ha deixat una bona empremta en els nostres records.










68 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page