top of page
Buscar
  • Foto del escritorLa Unió Escaulenca

Una memorable Festa major!!!

La Festa major de Sant Martí de les Escaules, aquest any s’ha celebrat tres dies. Ha començat el vespre del dia 12 de novembre amb la presentació del llibre ” La Unió Escaulenca. La història de la societat” de Clara Coll i Rosa Vidal.


L’acte, amb una gran assistència de gent, es va iniciar amb unes paraules de la Presidenta de la Societat, Mònica Torrent, que va explicar com va néixer la idea de la realització del llibre i va posar en valor que fos escrit per dues dones, sòcies de l’entitat i de generacions diferents. A continuació, en Pep Morella, President de la Federació d’Ateneus de Catalunya, va parlar de l’associacionisme en el nostre país i del valor d’aquest en la societat. La Clara Coll, coautora del llibre, va fer un resum de l’entorn històric i territorial de finals del segle XIX, i la Rosa Vidal, l’altra coautora va explicar la història concreta de la societat, i donant veu a les sòcies de més edat, va donar detalls de com era el poble i que feia la societat a començaments i mitjans del segle XX.La sala de la Societat estava engalanada amb mostres de fotografies antigues del poble i la seva gent.


L’acte va ser amenitzat per la fantàstica veu de Marta Rodeja, acompanyada del gran guitarrista Adrià Bardera.
El dissabte dia 13 de novembre, al mati es va celebrar una caminada i bicicletada d’1 hora pels voltants del poble. Es va sortir de la plaça, es va seguir el camí de la Muga fins al Restaurant el Moli, i es va pujar per les pedreres retornant al poble pel carrer Figueres.

A la tarda es va celebrar un partit de futbol entre els nens i nenes i homes i dones de Boadella i les Escaules, i es va acabar amb una xocolatada amb melindros i castanyada a la plaça.
Al vespre, una veritable nit de discoteca amb la discjòquei RYNA que també semblava una festa major amb una orquestra de versions. Una gran festa a la sala on tothom amb mascareta es bellugava i ballava tenint en compte les distàncies COVID.
I el diumenge dia 14 de novembre, va començar amb la missa solemne, seguit d’una audició de sardanes a càrrec de la Cobla La Principal de Banyoles, que a causa del fred i el vent es va haver de celebrar dins la sala. Les sardanes van ser molt animades i participatives amb gent de totes les edats.

Al final de festa estava previst un cercavila pels carrers del poble, però a causa de la tramuntana, el grup Mini Stress va entrar a la sala tocant i va oferir un concert vermut amb música tradicional. El concert s’escoltava gaudint dels formatges dels Artesans dels Avalls maridats amb vi de Biure.

En totes les activitats hi va haver una gran assistència i participació de gent del poble, de Boadella i pobles veïns.

Serà recordada com la gran festa major després de l’any del confinament.
30 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page