top of page
Buscar
  • Foto del escritorLa Unió Escaulenca

La festa Major de Sant Marti 2022

Actualizado: 22 nov 2022

Aquest any la Unió Escaulenca conjuntament amb l'Ajuntament de Boadella i Les Escaules han organitzat La Festa Major que s'ha celebrat els dies 12 i 13 de novembre.

La festa va començar el dissabte 12 de novembre amb una sortida a peu per a visitar la formatgeria dels Artesans dels Avalls. En Phil, va explicar com havien arribat a la Serra dels Avalls i la decisió que van prendre ell i la seva dona, en el periode de la pandemia, d'elaborar formatges artesanalment. Es va fer una visita a les instal·lacions i després es van tastar les 6 clases de formatges que elabora. Els formatges es van acompanyar de pa"tortuga" del forn de Terrades i de vi d'en Tony Cantenys de Biure ofert pel veí i soci Joan Ramirez i de vi de Gandesa (Terra Alta) que va oferir el vei i soci Francesc Acoverro de la seva collita particular.



Va fer molt bon dia i la sortida va ser tot un èxit. Hi van assistir al voltant de 50 persones.


A la tarda, es va jugar al camp d'en Joan Aymar, sota la plaça de Les Escaules, el joc KUBB, un joc de punteria i estratègia amb blocs i pals de fusta Hi van assistir molts nens i nenes de les Escaules i de Boadella d'Empordà. La llàstima és que el camp no disposa de llum artificial i al fer-se fosc aviat es va haver de plegar.



Com a premi es va oferir una xocolatada al local social.

Després va començar l'activitat de lectura de contes. La Gemma Paraire del centre EDUCOR de Girona va explicar els contes "Un collaret de pèsols i altres contes de tardor. Hi va assistir molta gent, adults i nens i nenes qe hi van participar molt activament.



Després tothom va anar a sopar i a partir de les 10 de la nit es va oferir la sessió de discjòquei de la RYNA, a la que van assistir molta gent del poble i de Boadella i molt jovent de la comarca que ban ballar fins a les 2 de la matinada.


A l'endemà, el diumenge, a 2/4 de 10 es va celebrar la Misa Solemne, cantada per la Principal de Banyoles.




A l'acabar la missa, el soci i veí Joan A. Parés va fer una visita guiada pel poble i va explicar l'òrigen del poble i de les nostres cases.



A continuació, es va fer la ballada de sardanes amb la cobla La Principal de Banyoles. El jove Marti Domenech les va repartir magistralment.


Al final del mati i per cloure la festa, es va oferir un vermut popular a tots els assistents.


La festa va ser molt concorreguda i animada. Es felicita al tots els organitzadors i col·laboradors.

La Unió Escaulenca agraeix a l'Ajuntament de Boadella i Les Escaules que l'hagi fet possible.

I fins l'any que ve !!!

19 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page