top of page
Buscar
  • Foto del escritorLa Unió Escaulenca

La festa de la Societat

4 de juliol de 2021.


Aquest any, la festa de la societat s'ha fet una mica diferent a la festa tradicional. Per la pandèmia, la Junta de la Societat ha proposat diverses activitats.


Aquest any s'ha fet un cap de setmana de festa, recordant que la societat, fa molts anys, feia festa el dissabte i el diumenge.


El divendres al vespre, estava programat fer cinema, però per canvis d'última hora es va retransmetre en pantalla gran un partit de futbol de l'Eurocopa 21.


El dissabte a les 12 h. del mati es va celebrar la missa tradicional en honor de Sant Sebastià, patró de la nostra societat. I al vespre, a les 10 h. veïns i veïnes del poble es van congregar a la plaça per veure en pantalla gran la 54 ena. edició de la cantada d'havaneres de Calella de Palafrugell i ho van acompanyar amb un "cremat" que la Lola va preparar per a l'ocasió.Una gran iniciativa la de compartir i escoltar, en una nit fantàstica i molt agradable, les clàssiques havaneres de Calella que retransmet cada any TV3. El public va acompanyar amb mocadors blancs "la bella lola" i "el meu avi".


El diumenge, 4 de juliol, a les 11 h. es va cloure l'exposició "150 anys de La Unió Escaulenca. Mirant al futur". Amb ocasió de la clausura, s'ha inaugurat una exposició, que compta amb una subvenció de la Diputació de Girona, on s'exhibeixen diversos espais:

  • L'espai del VOLUNTARIAT, amb mostra de les fotografies de les persones que han col·laborat en la realització de les activitats.

  • L'espai de les ACTIVITATS, on s'exposen tots els cartells que disposa la societat de les activitats realitzades, i especialment, les activitats realitzades des de la inauguració de l'exposició.

  • L'espai dels expositors centrals que hem anomenat: "la terra dels nostres ancestres" amb quatre apartats, LITERATURA, amb mostra del club de lectura; ARQUEOLOGIA, amb fotografies de la visita a Indika (Ullastret); HISTÒRIA, amb fotografies de la jornada realitzada sobre la "Guerra gran" i ARQUITECTURA, amb mostra de les fotografies dels treballs sobre la pedra seca.

  • L'espai del TEATRE, on, en homenatge al Grup Artístic Escaulenc dels anys 1940-1950, s'exhibeixen fotografies dels assajos del grup de teatre que s'ha constituït a la societat.

  • L'ESPAI CREATIU, on es mostren els poemes i quadres pictòrics realitzats per socis i sòcies.

  • I passi d'un vídeo de les activitats realitzades des de la inauguració de l'exposició al juliol de 2020.

En l'acte, la Vicepresidenta i la Presidenta fan fer un reconeixement i agraïment a tots els socis i sòcies que són els que han fet possible que la societat hagi perviscut 150 anys i continuï estant molt activa. Com a mostra d'agraïment, es va donar un obsequi als que han estat presidents. L'obsequi, elaborat voluntàriament per un familiar de la Vicepresidenta consistia en una pedra de Les Escaules muntada en un suport de fusta polida amb una placa commemorativa dels 150 anys de la societat. L'acte va cloure amb un brindis amb cava de Biure.


A les 12 h. es va celebrar un concert musical amb la cantant de Roses, Madame Mustash dins el cicle "Notes del Nord" organitzat per la Delegació territorial de Girona de la Federació d'Ateneus. Madamme Mustash, amb una gran veu, forta i melòdica, va oferir al public cançons d’amor, de lluita i d'esperança. El públic va ser molt participatiu, acompanyant a la cantautora amb palmes i corejant les cançons.


I es va servir com a vermut, una tapa de fideuà, patates "chips" i olives.
Una festa memorable i inoblidable. Felicitem a la Junta i a tots els voluntaris i voluntàries que l'han fet possible.


43 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page