top of page
Buscar
  • Foto del escritorLa Unió Escaulenca

Un dia rodó

Amb motiu de la celebració del Dia de l'Associacionisme Cultural 2021, el dia 5 de juny de 2021 hem realitzat tres activitats.


El Dia de l’Associacionisme Cultural (DASC), el va instaurar el 27 de maig de 2014 el Govern de la Generalitat de Catalunya per a posar en valor el pes i la força de l’associacionisme cultural català.

La data rememora el 4 de juny de 1864 quan va començar el quart Festival Euterpe, organitzat en format concurs per la Societat Coral Euterpe, sota la direcció general de Josep Anselm Clavé. El festival va durar tres dies i va representar el moment de màxima esplendor del moviment coral d’en Clavé.


Les nostres activitats les vam emmarcar sota el títol " La terra dels nostres ancestres"

Amb la intenció d'obrir un espai i que d’una manera molt àmplia, hi càpiguen la història, els monuments, els paisatges, l’arqueologia i tot allò que ha conformat la identitat d’avui dia del nostre poble, de la nostra comarca i el nostre riu.

La segona quinzena de maig i sota el títol de " Literatura i arqueologia" hem xerrat amb la Núria Esponellà sobre el seu llibre "Ànima de Tramuntana" , hem fet una mostra de productes ibers i hem visitat el poble de Ullastret.

El dia 5 de juny, sota el títol" Història i Arquitectura", al mati, i dins el marc dels treballs d'inventari de la pedra seca, s'ha netejat i desbrossat el gran mur de pedra seca que hi ha a la Serra dels Tramonts,


A la tarda, el Dr. Marià Baig i Aleu ha fet una xerrada sobre "la Guerra Gran i la Batalla del Roure". La xerrada ha esta molt interessant, i ens ha convidat a que continuem fent recerca dels vestigis de la guerra gran a la Serra dels Tramonts.En motiu de la xerrada la família Aimar ha facilitat un document sobre els danys que van sofrir les cases de Les Escaules amb motiu de la Guerra Gran.I al vespre, a la plaça un Concert musical amb el grup BadCocktail, on hi canta la nostra veïna, Sara.

Un gran èxit de participació en totes les activitats, especialment a la xerrada de la tarda i al concert del vespre. Moltes felicitats a la Junta organitzadora i als voluntaris i voluntàries que han fet possible que el dia de celebració del DASC 2021 hagi estat rodó!!!


9 visualizaciones0 comentarios

Entradas Recientes

Ver todo
bottom of page